Nyitva tartás hétfő-péntek 08.00-16:00
hu

Metrológiai 3D szkennelés

3D szkennelés gyakorlati alkalmazásai


Kihívás:

Egy kombájn kopó alkatrészeinek újragyártása 

Az alkatrészek legyártásával megbízott partnerünk a Vizsó Metál Kft  úgy döntött, hogy több órás mérőeszközökkel történő mérések helyett 3D szkenneléssel szeretné megkapni az alkatrészek pontos méreteit és geometriáit.

Az ilyen feladatok elvégzésére kiválóan alkalmasak az Aertec 3D metrológiai szkennerei és a pontfelhőt feldolgozó Artec Studio 18 CAD program

CAD program a mesh háló létrehozásán felül alkalmas az alapvető primitív testek létrehozására és azok geometriai adatai segítenek meghatározni a beszkennelt alkatrészről készült mesh modell méreteit.   

Két alkatrész 3D szkennelésre való előkészítést követően a munkát az EVA HD szkennerével végeztük el. 


Alkatrészek mesh-, és a méréseket elősegítő primitív testek CAD modelljei:


Alkatrészek méreteinek és geometriáinak megadása:

Az alkatrész méreteit az Artec Studo 18 CAD program segítségével tudtuk megmérni. Program rendelkezik olyan modulokkal, melyek segítségével rendkívül hatékonyan meg tudjuk határozni a beszkennelt alkatrész mesh modelljének méreteit és vonalvezetéseit. Az így létrehozott adatok hatékonyan felgyorsítják az alkatrészek újragyártásának folyamatát lecsökkentve a gyártásra fordított időt. 

Ígény esetén Ügyfeleink részére a 3D szkennelt állományokon felül a mérést elősegítő STEP kiterjesztésű CAD fájlokat és a mérések eredményeit tartalmazó táblázatot bocsátjuk rendelkezésükre. Méretek pontossága a használt eszközök képességeitől függ. Alap esetben 0,1 mm pontossággal dolgozunk, de képesek vagyunk 50 mikron pontos szkennelést is végezni. 


Célunk, hogy a technológia iránt érdeklődő szakemberek a példák által meg- és felismerhessék a lehetőségeket!


Szívesen dolgozunk hasonló feladatokon, keressen bennünket!