Nyitva tartás hétfő-péntek 08.00-16:00
hu

Additív ipari technológiák

CFR folyamatos szálerősítésű 3D nyomtatás

A CFR egy kiterjesztett FFF-eljárás, amely egy FFF-nyomtató mellett működik. Ebben az eljárásban a nyomtató egy második fúvókát használ, hogy folytonos kompozit szálakat helyezzen el a hagyományos FFF, hőre lágyuló alkatrészek belsejében. A CFR-rel épített részek az kompozit szálaik miatt erősek és merevek lesznek.

Az FFF 3D nyomtató a hőre lágyuló műanyagot közel olvadáspontig melegíti fel, és egy fúvókán keresztül extrudálja ki, amely minden rétegben végigköveti az alkatrész keresztmetszetét. Ez a folyamat minden rétegnél megismétlődik.

A Markforged onyx egy mikro-karbonszálas nejlon, amely pontos alkatrészeket ad kifogástalan felületkezeléssel. Nagy szilárdságot, szívósságot és vegyszerállóságot kínál, és a folyamatos szálerősítésnek köszönhetően alumínium szilárdságú alkatrészeket készíthet.

Alapanyagok:

Onyx

Mikro-karbonszálas nejlon, amely a Markforged kompozit alkatrészek alapját képezi.

Az Onyx™ - zászlóshajónk, kompozit alapanyagunk - egy mikro-karbonszálas nejlon, amely pontos alkatrészeket ad, szinte hibátlan felületkezeléssel. Kevés anyag rendelkezik az Onyx sokoldalúságával; Magasan nyomtatva nagy szilárdságot, szívósságot és vegyszerállóságot kínál, és folyamatos szálakkal megerősíthető, hogy alumíniumszilárdságú alkatrészeket kapjanak. Napjainkban több mint egymillió Onyx alkatrész található a területen, amely átalakítja a gyártást.

 • Hajlítási szilárdság 71 MPa
 • Hőeltérítési hőmérséklet 145ºC

Onyx FR™

Tanúsított UL 94 V-0 besorolású égésgátló mikro-karbonszálas nejlon

Az Onyx FR az Onyx égésgátló változata, amelyet olyan alkalmazásokhoz terveztek, ahol az alkatrészeknek nem gyúlékonyaknak kell lenniük. Az anyag UL kék kártyát kapott, és 3 mm-nél nagyobb vagy azzal egyenlő vastagság esetén V-0-nak (önkioltónak) minősül. Bármilyen kompozit szállal megerősíthető, és kompatibilis az ipari kompozit 3D nyomtatókkal.

 • Hajlítási szilárdság 71 MPa
 • Hőeltérítési hőmérséklet 145ºC

Onyx ESD™

Erősebb, merevebb és ESD-álló Onyx változat ipari alkalmazásokhoz

Az Onyx ESD egy statikus elektromosságot disszipatív aprított szénszálas nylon anyag, amelyet precíziós tervezéssel a szűk felületi ellenállásra terveztek. Az Onyx ESD megfelel a legszigorúbb gyártók ESD-biztos követelményeinek, miközben ugyanazt az iparágvezető nyomtatási minőséget kínálja, mint az Onyx. Az Onyx ESD erősebb és merevebb, mint az Onyx, ugyanazzal a majdnem tökéletes felületkezeléssel, így alkalmas fejlett gyártási alkalmazásokhoz az elektronikai összeszereléstől az ipari robotikáig és a folyamatautomatizálásig.

 • Felületi ellenállás 105-107 Ω
 • Hajlítási szilárdság 83 MPa

Nylon

Sima műszaki hőre lágyuló műanyag, amely könnyen festhető vagy festhető

A nylon egy töltetlen hőre lágyuló műanyag. Kopásálló anyag, amely kiválóan alkalmas ergonomikus felületekre és kopásnak kitett alkatrészek gyártására. Festhető vagy egyéb felületkezelő anyagokkal bevonható.

 • Szakadási nyúlás 150%
 • hajlítószilárdság: 50 MPa

Carbon Fiber

Az alumínium szilárdságú kompozit alkatrészek gerince

A Carbon Fiber a Markforged egyedi, ultra-nagy szilárdságú szálerősítő anyaga. Ha a carbon szálat az Onyx alapanyaggal együtt használja akkor olyan erős alkatrészeket készíthet belőle, mint a 6061-T6 alumínium. Rendkívül merev és erős, alkatrészeket készíthet  a Markforged 3D nyomtatókkal a legkülönfélébb geometriákban. 

 • Hajlítási szilárdság 540 MPa Szénszál erősítésű
 • Hajlítási merevség 60GPa szénszál erősítésű


Fiberglass

Belépő szintű folytonos szálerősítő alkalmazásokhoz

Az üvegszál a Markforged belépő szintű folyamatos szálerősítő anyaga - egy olyan anyag, amely 10-szer erősebb alkatrészeket képes adni, mint az ABS, ha olyan kompozit alapanyagba helyezik, mint az Onyx. Az üvegszál az Onyx Pro és az X5 zászlóshajója, és nyomtatható a Mark Two és X7 modelleken, így megfizethetőbb alternatívát kínál a Carbon Fiber-hez.

 • Hajlítószilárdság 200MPa üvegszál erősítésű
 • Hajlítási merevség 22GPa üvegszállal megerősített

Aramid Fiber (Kevlar®)

Rendkívül strapabíró folytonos szálerősítő anyag a Dupont™ Kevlar® Fiberrel, amely nagy ütésálló alkatrészek gyártásához készült.

Az Aramid Fiber egy Kevlar® alapú, speciális folyamatos szálerősítő anyag, amely energiaelnyelő képességéről és rendkívüli szívósságáról ismert. Onyx vagy más kompozit alapanyagokkal együtt használva ütés-, és törésálló, hosszú élettartamú alkatrészeket gyárthat. Tökéletes olyan alkatrészekhez, amelyek nagy igénybevételű környezetbe működnek, vagy ismétlődő terhelésnek vannak kitéve.


HSHT Fiberglass

Hőálló folytonos szálerősítésre szolgáló alap anyag, erős alkatrészekhez magas hőmérsékletű környezetben.

A High Strength High Temperature (HSHT) üvegszálat két jellemző határozza meg: nagy szilárdság (majdnem megegyezik a 6061-T6 alumíniummal) és szilárdság magas hőmérsékleten. Bár nem olyan merev, mint a folyamatos szálerősítő Carbon Fiber.  A HSHT-vel megerősített Onyx alkatrészek alacsony és magas hőmérsékleten is erősek, tartósságukat nem befolyásolja a hőmérséklet változása. Ennek eredményeként a HSHT-erősítést leginkább magas hőmérsékletű környezetben, például öntőformákban, autoklávokban és más alkatrészekben érdemes használni.

 • Hajlítószilárdság 420 MPa HSHT megerősített
 • "Hő-eltérítési hőmérséklet" Heat Deflection Temperature 145ºC HSHT-erősítésű

Markforged Eiger szeletelő programjának köszönhetően a szálerősítés helye a nyomtatni kívánt alkatrészen belül beállítható és meghatározható hány rétegen keresztül erősítse az terméket. 


Lépj velünk kapcsolatba

3DCAD Design, Szíriusz Fénye Nonprofit Kft

8693 Kisberény, Petőfi Sándor utca 48.

+36 20 8000990

design@3dcadkisbereny.hu