Nyitva tartás hétfő-péntek 08.00-16:00
hu

Fémnyomtatás?

Az Ultimaker az első teljes fémbővítő készletet kínálja a professzionális 3D nyomtatáshoz


Az új készlet az Ultimaker első dedikált megoldása fém alkatrészek 3D nyomtatására, és az iparági partnerekkel együttműködve fejlesztették ki, hogy kompatibilis legyen az Ultimaker S5 nyomtatóval.

Forrás Ultimaker, Utrecht, 2022. június 15

Az Ultimaker, a professzionális 3D-nyomtatás globális vezető vállalata bejelentette Ultimaker Platformjának fémbővítő készlettel történő bővítését, amely elérhetőbbé és megfizethetőbbé teszi a fém 3D nyomtatást. Az új készletet használó mérnökök olyan alkalmazásokat készíthetnek, amelyek nagy mechanikai igénybevételre és hőállóságra képesek, ami még a nagy teljesítményű hőre lágyuló műanyagok esetében is lehetetlen feladatnak tűnhet...

3D nyomtatott alkalmazások az új készlettel, ami erős, nem polcra kerülő, összetett geometriájú alkatrészeket eredményez.

Az Ultimaker Metal Expansion Kit kifejezetten a meglévő folyamatok szűk keresztmetszeteinek és korlátainak megszüntetésére lett kifejlesztve azáltal, hogy a felhasználók számára minden dedikált elemet, szoftverfunkciót és tudást biztosít a folyamat hatékonyságának maximalizálása és az Ultimaker nyomtató képességeinek a hőre lágyuló műanyagokon túlmutató bővítése érdekében. Az újonnan bemutatott készlet olyan anyagokat tartalmaz, amelyeket a nyomtató automatikusan felismer az NFC-n keresztül, és lehetővé teszi a hatékony váltást a műanyag és a fém nyomtatása között egy gépen. A technológiát az Ultimaker Cura, az Ultimaker hatékony és könnyen használható szeletelőszoftvere hajtja, és kompatibilis az Ultimaker S5 platformmal.

Az Ultimaker fémbővítő készlet különösen alkalmas a kereskedelemben nem kapható alkatrészek, például szerszámok, befogók és szerelvények, cserealkatrészek, funkcionális prototípusok és kiegészítő alkatrészek nyomtatására. A készlet hozzáférést biztosít egy teljes és validált 3D nyomtatási munkafolyamathoz, amely versenyképes minőséget és átfutási időt kínál, amely általában csak teljes házon belüli fém olvasztott filament gyártási (MFFF) megoldásokkal érhető el, sokkal magasabb önköltség mellett. Az Ultimaker fémbővítő készlet alacsony önköltsége miatt a nem szabványos segédalkatrészek és szerszámok kis sorozatának nyomtatása akár 90%-os megtakarítását eredményezhet a felhasználók számára. Már kevesebb mint egy éven belül elérik a befektetés megtérülését (ROI).

Andrea Gasperini, az Ultimaker termékmenedzsere

Az új készlet teljes, könnyen használható megoldást kínál a fémalkatrészek előkészítésére az Ultimaker platformon, és a következőket tartalmazza:

  • Minden szükséges elem a fémalkatrészek előkészítéséhez a nyomtatástól az utófeldolgozási szolgáltatások igénybevételéig, beleértve az anyagokat és a dedikált nyomtatási fejkészletet a fémszál (Ultrafuse® 17-4PH) és az Ultrafuse® támasztóréteg támogatására, lehetővé téve a teljes tervezési szabadságot. Kifejezetten ehhez a készlethez fejlesztette ki az Ultimaker egy új Print Core (nyomtatófejet) DD 0.4-et, amely egy rendkívül kopásálló a rendkívül kemény alapanyagokat igénylő nyomtatásához. Nincs szükség tartós hardvermódosításra, mivel a nyomtatófejek és anyagok egyszerűen cserélhetők, mint bármely más nyomtatófej vagy -szál.
  • Hozzáférés az exkluzív Ultimaker 3D Printing Academy tartalomhoz - amelyet a BASF Forward AM csapatával közösen fejlesztettek ki -, hogy a felhasználók egy központosított és naprakész tudásbázisra támaszkodva megtanítsák a teljes munkafolyamatot mindenféle tipp és trükk segítségével sikeresen alkalmazza a Metal FFF-t az Ultimaker platformon.
  • Hozzáférés a BASF Debinding and Sintering Order Management Portalhoz, amely a 3D nyomtatott alkatrész teljes fém résszel történő utólagos feldolgozására szolgáló debinding és szinterezési szolgáltatások hálózata.
Felirat: Az Ultimaker Metal Expansion Kit - a legteljesebb Metal FFF megoldás a maga nemében - a következőket tartalmazza: BASF Forward AM Ultrafuse® 17-4 PH izzószál; BASF Forward AM Ultrafuse® Support Layer izzószál (csak Európában kapható); Csomagolás zöld alkatrészekhez és utalvány utófeldolgozáshoz; Ultimaker Print Core CC 0.4; Ultimaker Print Core DD 0.4 (csak Európában kapható); Magigoo Pro fém ragasztó; Ingyenes Ultimaker Cura szoftver optimalizált fémalkatrész-szeletelési funkciókkal; hozzáférés az exkluzív Metal FFF e-learning tartalmakhoz az Ultimaker 3D Printing Academy-n.


Az Ultimaker Metal Expansion Kit piacra dobását kíséri, az MFFF dedikált Ultimaker Cura 5.1 verzió kiadása, amely az Ultimaker Platform fémalkatrészeinek előkészítéséhez szükséges funkciók széles skáláját tartalmazza.

"Az Ultimaker egyedülálló, többfunkciós csomagja felszabadítja a Metal 3D nyomtatást az olyan nyílt asztali platformokon, mint az Ultimaker S5, így elérhetőbbé és megfizethetőbbé teszi az MFFF technológiát. A készletben található szükséges összetevővel és tartozékkal megkönnyíti a felhasználók számára a műanyag és fém alkatrészek egymás melletti nyomtatása közötti váltást, és lépésről lépésre segíti őket a folyamat során a-tól z-ig. Örömmel egészítjük ki ezt a készletet Ultrafuse® szálainkkal, és egy egyszerűsített utófeldolgozási lépést kínálunk versenyképes áron a különböző régiókban található Debinding & Sintering partnereinken keresztül.

Firat Hizal, Head of Metal Systems at BASF Forward AM

A Metal FFF megoldással kapcsolatos további tartalomért és információkért (beleértve a specifikációkat és funkciókat) látogassa meg a www.ultimaker.com/metal webhelyet. Ebből a sajtóközleményből semmilyen jog nem származtatható.

Forrás: Ultimaker.com 


Célunk, hogy a technológia iránt érdeklődő szakemberek a külföldi példa által meg- és felismerhessék a lehetőségeket!

Esetleges fordítási hibákért elnézést kérjük, azokért felelősséget nem tudunk vállalni.