Nyitva tartás hétfő-péntek 08.00-16:00
hu

Mire is jó a 3D nyomtatás?

Milwaukee lézerszintező berendezés alkatrészének újragyártása

Felkeresett egy partnerünk, hogy képesek vagyunk e megoldani egy lézerszintező beszerezhetetlen alkatrészének 3D nyomtatással történő gazdaságos újragyártását.


Ügyfél elmondása szerint a gyártó nem biztosítja ezt az alkatrészt a berendezéséhez, így ha nem lehet megoldani a pótlását, akkor új szintezőt kell vásárolnia. Vállalakozásunk fő profilja funkcionális alkatrészek additív és CNC gyártása, így ezeket a feladatokat szívesen fogadjuk.  

Az ilyen méretű és geometriájú alkatrész CNC gyártása magas költségekkel jár, újragyártásához kiválóan alkalmas a 3D nyomtatás.


A 3D nyomtatáshoz szükséges CAD modell paramétereit 3D szkenneléssel kapjuk meg. A szkennelést az Artec Spider 50 mikron pontos metrológiai eszközével végeztük el. 

alkatrész méreteinek szemléltetése
alkatrész méreteinek szemléltetése

3D szkennelt mesh modell és a mesh modell alapján újra rajzolt CAD modellek:


CAD modell méreteinek visszaellenőrzését az Artec Studo 18 programjával végeztük el, amely a beszkennelt és a megrajzolt állományokat összehasonlítja és megmutatja az esetleges eltéréseket.

Eltéréseket a törött alkatrész ragasztott részeinek torzulásánál tapasztaltunk (kar rész), a zöld szín +-0,05 mm tűrésen belüli méreteket jelent. A CAD modell gyártásra alkalmas. 


3D nyomtatáshoz a Formlabs SLA Clear gyantáját és Markforged FDM/FFF Onix karbonszálas nylon PA 6 alapanyagát választottuk.

Megrendelő visszaigazolása alapján az alkatrész megfelelő, a berendezés újra használható.


Szívesen dolgozunk hasonló feladatokon, keressen bennünket!