Nyitva tartás hétfő-péntek 08.00-16:00
hu

Műszerdoboz tervezés

Partnerünk megbízása alapján egy olyan műszerdobozt kellet tervezni és gyártani, melynek ár-érték aránya és minősége belefér a projekt költségvetésébe.  


A tervezés alapjául a kereskedelmi forgalomban fröccsöntéssel készült szabvány doboz szolgált.


Feladat a doboz külalaki kialakításán kívül, hogy a csatlakozó nyílások megfelelő helyre kerüljenek és a dobozba szerelt nyáklap a beszerelést követően megfelelő magasságban kerüljön.

Doboznak a bepattintható kötés miatt rugalmasnak és egyben erősnek is kellett lennie, hogy esetleges leejtés esetén se sérüljön meg,  benne szerelt alkatrészek ne mozdulhassanak el.

Doboz geometriáit úgy terveztük meg, hogy azt támaszanyag nélkül, minél gyorsabban lehessen 3D nyomtatni. A gyártási technológia FDM/FFF szálhúzásos lett, mivel a rendelt db szám miatt ez bizonyult a leg költség hatékonyabbnak.   


3D technológia továbbá lehetőséget biztosított a doboz csatlakozó elemének speciális méretű adatkábel törésgátló legyártására is.


Tervek és a prototípus véglegesítését követően a kívánt minőségben sikerült a megrendelt mennyiség additív gyártása. A doboz egy víz elfolyást jelző berendezés elektronikus vezérlő elemeit tartalmazza, mely e-mailban  értesíti a tulajdonost, hogy folyik az értékes ívóvíz. 


Szívesen dolgozunk hasonló feladatokon, keressen bennünket!